HSG prolongeert landstitel

Zondag werd in het monumentale Raadhuis in Hilversum (Dudok) de slotronde van de Meesterklasse gespeeld. Bijna honderd van de sterkste schakers van Nederland waren bijeen; ‘een boeiend en gezellig evenement.’ schreef Johan Hut de afgelopen week op onze site.
Op de foto – die vanmorgen bij mijn artikel in het Leidsch Dagblad stond – was goed te zien dat er twee bezoekers waren of het zou moeten zijn dat er een heleboel kijkers achter de fotograaf stonden. Enfin, hoe dan ook, de meeste belangstellenden zaten thuis te kijken (evenals ik btw) naar de live-borden en de uitslagentabel op schaakbond.nl.


Daarbij was goed te zien dat het allemaal niet zo makkelijk ging voor HSG tegen HMC Calder als de eindstand (6-4) doet geloven. Tot 3,5-3,5 met Hilversumse nederlagen van Dennis de Vreugt (vooruit), Yasser Seirawan en Henk Vedder was de afloop nog altijd onzeker en liep volgens onze bronnen teamleider Jan Stomphorst erg zenuwachtig te ijsberen in het raadhuis. Het zou uiteindelijk toch allemaal nog goed komen voor hem en zijn team.
Later deze week een volledig verslag van onder meer de slotronde door Johan Hut.
(JB, foto’s René Olthof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *