Jasper Beukema is Open Nederlands Jeugd Schaak Kampioen

Cover-onjk

Zaterdagmiddag hebben burgemeester Welten van Borne en de heer Tjiam van de KNSB de kampioenen in de verschillende leeftijdscategorieën gehuldigd. Vanaf maandag streden ruim 260 jeugdschakers in Borne om de titel Open  Nederlands Jeugdschaak Kampioen in hun leeftijdscategorie. Ook dit jaar bleef de strijd  om de titels tot in de allerlaatste ronde spannend. Jasper Beukema uit België won uiteindelijk de titel en mag zich komend jaar Open Nederlands Jeugdschaak Kampioen 2015 noemen.

Jasper Beukema (foto René Olthof)

Jasper speelde een erg sterk toernooi en heeft geen partij verloren. Achter Jasper eindigde Bas Haver op de tweede plaats en de derde plaats was een prooi voor Kevin Nguyen. Lisanne Waardenburg is de kampioene bij de meisjes.

Bas de Feijter was op voorhand de favoriet in de groep tot 16 jaar. Hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Belg Xander Pauwels. Bas werd samen met Fabio de Block (België) nog wel tweede. Bij de meisjes trok LydiaDubbeldam aan het langste eind en is zij dit jaar de kampioene bij de meisjes.

Jasper Beukema Daan Baselmans Wendy Huang Yichen Han Janne Allaart - Prijsuitreiking ONJK Borne 2015 (foto: René Olthof)

Jasper Beukema Daan Baselmans Wendy Huang Yichen Han Janne Allaart – Prijsuitreiking ONJK Borne 2015 (foto: René Olthof)

In de groep tot 14 jaar was het heel erg spannend., Luuk Baselmans, Thijs de Bock (België), Job Emans en Vlad Omota eindigden samen boven aan. Omdat er maar één kampioen kan zijn, was het onderlinge resultaat en de zwaarte van de tegenstanders bepalend. Op basis hiervan is Luuk Baselmans kampioen geworden. Iris Schelleman werd kampioene bij de meisjes.

De kampioen van de groep tot 12 jaar is Wing Ki Kwong uit Hong Kong. Hij eindigde samen Gilian Honkoop bovenaan, maar wist de onderlinge partij te winnen. Nathaniel Faybish werd derde. Bij de meisjes is na een heftige strijd Janne Allaart kampioene geworden. Jessie Mang had weliswaar evenveel punten, maar op basis van de zwaarte van de tegenstand moest zij het net afleggen tegen Janne.

In de groep tot 10 jaar was Miguel Angel Garceran Wang uit Hong Kong duidelijk de beste. Achter Miguel werd Kasper Bleeker tweede en Nils Neisingh derde. Bij de meisjes eindigden Veronique Bogouslavskii een Janneke van der Hagen samen bovenaan. Op basis van tegenstand is Veronique kampioene geworden.

Slotdag ONJK Borne 2015 (foto: René Olthof)

Het gecombineerde toernooi tot 9 jaar werd gewonnen door Jin Wen Bao uit Hong Kong. Jin Wen heeft eerder deze week ook al de groep tot 7 jaar gewonnen. Yichen Han veroverde de tweede positie en Karl Böhm uit Duitsland werd derde. Bij de meisjes won Alla Kastanieda de titel. Eline Roebers had weliswaar evenveel punten, maar op basis van tegenstand won Alla de titel.

Persbericht van 8 augustus 2015 door Paul Formanoij, toernooidirecteur / voorzitter Stichting Caissa

————————————————————————————————————————–

Dit jaar hebben de kinderen zelf de officiële kleurloting verzorgd. Met veel enthousiasme werden de pingpongballetjes in het veld van zwart/witte glazen geslagen. Hiermee werd bepaald dat Bas Haver als hoogst geplaatste speler met zwart moet beginnen. Hiermee was het toernooi geopend!

Namens de gemeente Borne heette wethouder Velten iedereen welkom. Dit is al weer de vijfde keer dat het ONJK in sportcomplex ’t Wooldrik te Borne wordt gehouden. Ook dit jaar zijn er meer dan 260 deelnemers, verdeeld over acht leeftijdsgroepen. Voor de jongste leeftijdsgroepen is het toernooi opgedeeld in twee toernooien van drie dagen. De eerste dagen spelen alle groepen in hun eigen leeftijdscategorie. Vanaf donderdag spelen zij een gecombineerd toernooi. Aanmelden voor dat toernooi is nog steeds mogelijk!

Naast het schaken zijn er voor de kinderen allerlei andere mogelijkheden om zich te vermaken. Zo zijn er speciale afspraken gemaakt met het naastgelegen zwembad en Kids City en is er een ontspanningsruimte met onder andere tafeltennistafels. Ook wordt donderdagmiddag samen met de Bornse voetbal vereniging BVV het traditionele voetbaltoernooi georganiseerd.

Het toernooi is vrij toegankelijk voor publiek, dus iedereen kan een kijkje komen nemen. Kijk voor meer informatie en de tijden op de website www.onjk.nl

Woensdagmiddag om 14.30 uur is de prijsuitreiking voor het drie daagse toernooi van de jongste groepen.

Persbericht door Paul Formanoij, toernooidirecteur / voorzitter Stichting Caissa