4e CNE Nederlands Kampioenschap Rapid, 18 november 2018

Van maandag 12 november tot en met zondag 18 november 2018 zal in Amstelveen zal plaatsvinden De Amsteveense Schaakweek met als hoogtepunt alweer het 4e CNE Nederlands Kampioenschap Rapid waarin de hele Nederlandse schaaktop, zowel bij de mannen als bij de vrouwen,  acte de présence gaat geven.

Met deelname van Anish Giri (nummer 13 op de wereldranglijst), Loek van Wely, Jorden van Foreest, Zhaoqin Peng en Anne Haast is deze editie van het CNE NK-Rapid de sterkst bezette ooit.

Anish Giri (foto: Robert Klomp)

Anne Haast (foto: René Olthof)

 

 

 

 

 

 

Op zondag 18 november worden er 4 toernooien gespeeld waar zowel topspelers als clubschakers als niet clubgebonden liefhebbers aan kunnen deelnemen.

Voor de volwassen amateurs is dit de inmiddels alweer 11e editie van het BRAINWAVE Rapidtoernooi. Plaats van handeling is het Keizer Karel College. Dit zeer sterk bezette toernooi kende vorig jaar maar liefst 120 deelnemers.

Als onderdeel van het SGA Jeugd Grand Prix Circuit en onderdeel van BRAINWAVE organiseert SV Zukertort uit Amstelveen het Jeugd Grand Prix toernooi voor spelers jonger dan 16 jaar.

Ook het kwalificatietoernooi voor het NK jeugd ABC vindt plaats op 18 november in het KKC.

Op hetzelfde moment en op dezelfde locatie zal de complete Nederlandse schaaktop strijden om het CNE Nederlands Kampioenschap Rapid (15 minuten per persoon + 10 seconden per zet/per partij).
Vorig jaar werd dit toernooi bij de mannen gewonnen door regerend Nederlands kampioen Jorden van Foreest. Bij de vrouwen won regerend Nederlands kampioen Anne Haast.

Jorden van Foreest (foto: René Olthof)

Website toernooien: https://cne-nkrapid.nl/index.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *