Chess.com neemt officieel Play Magnus over, Carlsen tekent als ambassadeur

Chess.com, ‘s werelds grootste schaakwebsite, heeft Play Magnus Group overgenomen, een toonaangevend bedrijf op het gebied van schaakentertainment en -educatie.

De voorgenomen overname werd aanvankelijk aangekondigd op 24 augustus 2022 en werd unaniem aanbevolen door het bestuur van Play Magnus Group. Na goedkeuring van regelgevende instanties en aandeelhouders werd de overname officieel afgerond op 16 december 2022. Door puur toeval bereikte Chess.com op dezelfde dag 100.000.000 leden, een andere belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de site.

Play Magnus Group omvat populaire merken en bedrijven zoals de Champions Chess Tour, Chessable, Chess24, Aimchess, Play Magnus Apps, Magnus Academy, Everyman Chess, New In Chess, iChess.net en GingerGM.

In samenwerking met de overname van Play Magnus Group heeft Magnus Carlsen zich aangemeld als Chess.com-ambassadeur en zal hij regelmatig deelnemen aan Chess.com-evenementen zoals het Speed ​​Chess Championship, waar Carlsen op 18 december 2022 meedeed de finale van het Speed ​​Chess Championship 2022, waar Hikaru Nakamura een spannende, nuchtere prestatie neerzette. Meer dan 200.000 kijkers keken naar deze langverwachte wedstrijd.

Naast het Speed ​​Chess Championship 2023, wordt van Carlsen ook verwacht dat hij deelneemt aan de PRO Chess League, Bullet Chess Championship, reguliere Titled Tuesdays en meer. Chess.com is verheugd om ‘s werelds grootste schaker te verwelkomen in het Chess.com-toernooiseizoen 2023.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *